No Title Author Volume Page
13 Establishment of a Selection System for the Site-Specific Incorporation of Unnatural Amino Acids into Protein Dawood Salim Edan, Inkyung Choi, and Jungchan Park* vol.50,No.1,2014 1-7
12 Identification of Auxin from Pseudomonas sp. P7014 for the Rapid Growth of Pleurotus eryngii Mycelium Young Min Kang1 and Kye Man Cho2* vol.50,No.1,2014 15-21
11 Effect of Interaction between Protocatechualdehyde Produced from Streptomyces lincolnensis M-20 and Copper Ions on Antioxidant and Pro-oxidant Activities Kyoung-Ja Kim1*, Jae-Hun Lee1, and Yong-Joon Yang2 vol.50,No.1,2014 22-26
10 쥐의 큰포식세포주에서 자가포식현상에 의한 Salmonella enterica serovar Typhimurium의 감염 조절 이선혜1+, 김주영2+, 이효지2, and 정유진1,2* vol.50,No.1,2014 27-32
9 생물계면활성제 생성 세균 Pseudomonas sp. HN37의 특성 정다희1, 장동호1, 김영은1, 정미랑1, 한규옹1, 김형배2, and 박경량1* vol.50,No.1,2014 33-39
8 Alginate에 고정화된 Arthrobacter woluwensis ED 처리 시 토마토의 생장촉진과 균주의 토양 내 잔류 권승탁 and 송홍규* vol.50,No.1,2014 40-45
7 Monascus sp. MK805 균주를 이용한 발효마의 Monacolin K 생산과 항산화 활성 전춘표* vol.50,No.1,2014 46-52
6 Aspergillus 속 균주를 이용한 마 품종별 고체발효시 Monacolin K 생산과 항산화 활성 이준걸* vol.50,No.1,2014 53-59
5 Lactobacillus sp. 균주를 이용한 오미자 당침액의 발효특성 박세철* vol.50,No.1,2014 60-66
4 니코틴 분해세균 Arthrobacter sp. NU11과 NU15의 분리 및 특성 정연주, 오지성, and 노동현* vol.50,No.1,2014 67-72
3 된장에서 분리된 유산균의 결합력에 의한 Heterocyclic Amines 제거 임성미* vol.50,No.1,2014 73-83
2 Home-made 요구르트와 시판 중인 요구르트에서 분리한 젖산균의 기능적 특성 조사 최문섭, 윤현명, and 오계헌* vol.50,No.1,2014 8-14
1 풋마름병균의 길항세균 Bacillus amyloliquefaciens SKU-78의 대량 배양 조건 확립 김신덕 and 조홍범* vol.50,No.1,2014 84-86